Mici trucuri pentru economie de timp

Aproape zilnic sa ne ducem copii la școală. Ne grăbim să ajungem la servici. Trebuie să ne facem timp și pentru întreținerea casei sau cumpărături. Ne dorim și o viață socială activă. Și nu numai… Însă, pentru toate astea este nevoie de … TIMP.
Vom prezenta mai jos câteva trucuri simple care ne pot ajuta în viața de zi cu zi.

Cuprins

Du-te la culcare la timp

Desteptarea

Da, este regula de aur. Stabiliți o ora de culcare și respectați-o cât de mult puteți. Fără un somn adecvat, vă veți lupta imediat ce va suna alarma dimineața. Probabil că vei da amânare o dată, de două ori, poate de trei ori înainte de a ieși din pat. Până atunci, timpul alocat pentru rutina de dimineață se poate transforma într-o linie nebună care te poate lăsa să fugi pe ușă fără sa fi băut cafeaua. Cu o cantitate adecvată de somn, te vei trezi simțindu-te răcorit și îți poți începe dimineața energizat în loc să fi pe fugă. Diminețile petrecute bine sunt egale cu zile mai bune.

Luați haine șifonate în baie în timp ce faceți duș

Știați că aburul scoate cutele de la haine? Luând bluzele sau pantalonii în baie și agățându-le pe umerase, vei șterge cutele cu un efort minim. Pentru foarte multe articole nu este nevoie să pierdeți timpul la masa de călcat!

Cumpără șosete de aceeași culoare, astfel încât să găsești oricând o pereche

Soseste

Te uiți des în sertarul cu șosete și bombăni mașina de spălat ca le-a amestecat? Cât timp trebuie sa pierzi pentru a le împerechea? Cât de grozav ar fi să deschizi sertarul, să scoți două șosete la întâmplare și să găsești că se potrivesc? Dacă îți cumperi toate șosetele în aceeași culoare, nu vei petrece niciodată mai mult de o secundă găsind o pereche. Mai mult timp pentru a te relaxa la cafea!

Spălați jucăriile din plastic odată cu vasele

Spalat vase

Ți se întâmplă să stai la chiuveta de mai multe ori pe zi pentru a spăla diverse articole de uz casnic? În loc să faceți spălări separate, încercați să la spălați o singura dată pe zi. Adunați toate jucăriile lipicioase și noroioase pentru copii din jurul casei, apoi folosiți apa din vase pentru a le spăla. Totul se face dintr-o singură lovitură și poți să pui picioarele în fața televizorului puțin mai devreme decât de obicei.

Simplificați curățenia

Ustensile de curatat

S-ar putea să nu pară prea mult, dar este destul timp pierdut cu acel dute-vino pentru ustensilele și materialele de curățenie atunci când treceți dintr-o cameră în alta. Umpleți o găleată cu toate produsele de curățare de care veți avea nevoie în toată casa. Transportați-o din cameră în cameră și faceți mai multe lucruri în mai puțin timp.

Colorați cheile pentru a le deosebi

Chei colorate

Roz pentru ușa din față, verde pentru ușa din spate, galben pentru debara … rețineți esențialul: codificarea culorilor cheilor reduce semnificativ timpul încercând să deschizi ușile. Nu este nimic mai frustrant decât să bâlbâi cu cheile ușii când începe să plouă afară …

Faceți o fotografie a frigiderului

Poza frigider

Faceți o poza a frigiderului sau a dulapului unde depozitați alimentele.
Știm cu toții cum se simțim când ajungem acasă, dintr-un magazin alimentar, si ne da seama că am uitat singurul lucru pe care trebuia să-l cumpărăm. O modalitate ușoară de a evita acest lucru fără a petrece veacuri scriind o listă de cumpărături este să faceți o fotografie cu telefonul a conținutului frigiderului și a dulapului. În acest fel, îl puteți privi pentru a vedea de ce aveți nevoie în timp ce navigați pe culoarele supermarketului. Problema este că înseamnă că nu există nici o scuză pentru a cumpăra „accidental” un alt pachet de biscuiți de ciocolată acum … sau alte produse pe care le avem deja.

Folosiți agrafe pentru a găsi capătul benzii de scotch

Statisticile arată că, în medie, oamenii își petrec trei ani din viață încercând să găsească capătul benzii de scotch. OK, s-ar putea să fi inventat asta. Dar știm cu toții cum o sarcină plăcută, cum ar fi împachetarea unui cadou, devine obositoare din cauza unei role de scotch „necooperante” căreia ne este imposibil sa-i găsim capătul. Lipind o agrafă sub capăt când terminați cu banda, veți găsi mai repede sfârșitul acesteia data viitoare.

Si dacă nu vi se pare o investiție prea mare puteți cumpără chiar un dispenser pentru rola de scotch.

Un săculeț de ceai uscat în pantofi

Saculet de ceai

Pantofii mirositori sunt o povară. Încercați să introduceți o un saculet de ceai uscat în fiecare pantof înainte de culcare. Când vă treziți dimineața, scoateți săculețul și aruncați-l. Observați cât de proaspăt miros pantofii! Si nu ați mai irosit timp sa ii reîmprospătați.

Dublați rețetele la gătit

Cât timp petreceți în grabă în bucătăriei în fiecare seară pregătind cina pentru familie? Dacă v-am spune că puteți reduce acest lucru la jumătate, eliberând ceva timp pentru relaxare? Pur și simplu dublați cantitățile de ingrediente în zilele în care gătiți și congelați jumătate din mâncare pentru o altă zi. Apoi, vă vor dura doar câteva minute pentru a dezgheța, astfel încât să vă puteți bucura de seara voastră.

Încălziți două mese simultan

Doua portii la microunde

Încălziți mâncarea pentru cină la microunde, dar până când ultimul fel este reîncălzit, primele sunt reci. Încercați să le stivuiți în cuptorul cu microunde, astfel încât să fie loc pentru doua porții. În acest fel puteți încălzi mai multe mese într-o succesiune rapidă.

Adăugați mingi de tenis în uscător

Ați pus vreodată o haină, o plapumă sau o pernă în uscător și ați scos-o pentru a unsprezecea oară pentru a găsi că este încă umedă? Nimeni nu are timp să stea în picioare uitându-se la uscarea hainelor. Introduceți niște mingi de tenis în uscătorul de rufe cu articole mai grele sau așternuturi. Pregătește-te să fii uimit de puterile de absorbție ale umilei mingii de tenis.

Încărcați telefonul mai repede în modul avion

Un sfat de top pentru persoanele care sunt mereu ocupate cu utilizarea telefonului pe tot parcursul zilei. Dacă bateria este descărcată și trebuie să o încărcați rapid înainte de a părăsi casa sau biroul, conectați-o și comutați-o în modul de zbor. Fără notificări, un timp de incarcare foarte scurt, ceva grozav!

Si urmând cât mai multe din sfaturile de mai sus veți putea petrece mai mult timp cu familia …

Familie fericita

Was this article helpful?
YesNo

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *