Cuprins
O casă nouă – Idei de proiectare

Când construiți o casă nouă pentru familia dvs., aveți o sarcina provocatoare. Pentru că nu fiecare design de casă se potrivește cu nevoile dvs. și ale familiei. Așadar, este foarte important să o rezolvați acesta problema. Trebuie sa luați cele mai bune decizii în legătură cu aspectul, amenajările si împărțirea spatiilor deoarece la o casa noua ne dorim un design plăcut dar acesta trebuie sa fie și utila. Deci, citiți aceste sfaturi pentru a afla care este cea mai bună amenajare a casei pentru familia dvs.
Ce este un plan de ansamblu pentru o casa noua?

Un plan de ansamblu al casei este o diagramă la scară a acesteia, a clădirii din partea de sus a structurii. Acest plan poate afișa întreaga clădire sau o parte din aceasta. Poate include măsurători, nume de camere, amenajarea mobilierului sau alte lucruri necesare construcției casei.
De asemenea, ajută la proiectarea detaliilor structurii, a traseelor electrice și a configurarea instalațiilor sanitare. Și atunci când vindeți casa dvs. sau o închiriați, acesta va fi un instrument important.
Când vă proiectați și construiți o casă noua, antreprenorul vă va cere aceste planșe. Un plan bun poate gestiona spațiile interioare și poate îmbunătăți valoarea casei pentru cazul în care doriți sa o vindeți la un moment dat.
În noul proces de proiectare a locuințelor, arhitectul dvs. vă întreabă despre specificațiile dvs. și apoi desenează un desen tehnic conform acestuia. Cu toate acestea, este o meserie calificată și nu poate fi realizată pentru oamenii fără pregătire în acest domeniu. Dar dacă aveți cunoștințe generale despre proiectarea casei vă vor ajuta să explicați arhitectului ideile dvs. pentru proiect.
Ce include un plan de ansamblu pentru o casa noua?

Cu mulți ani în urmă planul casei arată ca un plan cu linii albe pe fundal albastru, deoarece tehnologia de imprimare nu era dezvoltată în acea perioadă. În urmă cu aproximativ 15 ani, multe planuri de case au fost tipărite în hârtii tratate chimic .
Cu toate acestea, în aceste zile planurile pentru o casa noua sunt tipărite folosind mașini de imprimare digitale pe hârtii de diferite dimensiuni. Și vine ca un pachet de desen.
Într-un set complet de desene, acesta ar include câteva desene tehnice care prezinta si materialele necesare procesului de construcție.
Înălțimi ale vederilor exterioare
Acestea sunt desenele ce reprezinta exteriorului casei . Acest aspect vă ajută să vă faceți o idee despre locațiile ușilor și ferestrelor, înălțimea peretelui, vedere la acoperiș și detalii geometrice.
Planurile pentru etaj
Acesta este documentul principal din pachetul de desenare a aspectului casei. Iar planurile de etaj au câte un desen pentru fiecare etaj. Deoarece o mulțime de detalii importante sunt planul de etaj.
Unele planuri prezintă detalii despre traseele electrice, cum ar fi iluminatul, întrerupătoarele și prizele. Dar uneori aceste schite vine ca desene individuale pentru clădiri mari. Și arată aspectul aerian al mobilierului, conductelor de apă și mai multe detalii.
Fundația și amenajarea subsol
Acest desen oferă detalii despre designul structural al fundației și altele care sunt importante pentru etajul superior ca suport. Și la subsol, se arată și despre scări, pereți și detalii de deschidere.
Secțiunea clădirii și desenele de detaliu
Aceste desene explică modul în care sunt proiectate toate niveluri clădirilor. Acestea, acestea sunt utile pentru a recunoaște structura interioară a clădirii. Și include detalii care va vor ajuta să construiascti casa.
Dispunerea acoperișului
Acesta este desenul care arată designul si aranjamentul acoperișului. Așadar, când vă uitați la desen, puteți vedea formele acestuia. Uneori poate afișa detalii despre căpriori și grinzi.
Note generale despre proiectul pentru o casa noua
În procesul de construcție a casei, este posibil să fie nevoie de multe detalii tehnice despre aspectul casei. Așadar, veți primi o lucrare cu detalii tehnice de la arhitectul casei dvs.
Proiect pentru o casa noua in prezentare 3D

In prezent, datorita dezvoltatorii tehnologiei exista și posibilitatea prezentării proiectului în varianta 3D.
Desenele și schițele din planul de ansamblu, prezentate in capitolele anterioare, nu sunt ușor de „citit” pentru persoane ce nu au anumita pregătire în domeniul proiectării.
Prezentarea 3D este o varianta mult mai simpla de a ne face idee referitoare la designul camerelor pentru o casa noua cât și de variantele de amenajare cu articole de mobilier, spatii de stocare etc.
Cele mai bune idei de amenajare a casei
Trebuie sa tine cont de mai multe aspecte când vine vorba de amenajarea si compartimentarea spatiilor într-o casa noua. Va prezentam mai jos câteva dintre acestea.
Asigurați-vă că aveți destule dormitoare in casa dvs.
Câți membri ai familiei vor locui în noua ta casă? Va doriti copii în următorii câțiva ani? Ca regulă generală în industria construcțiilor de case, o casa noua ar trebui să aibă suficiente dormitoare pentru membrii familiei și pentru vizitatori.
Dormitoarele vă vor ajuta pe perioada creșterii copiilor dvs. Pentru că vor oferi un loc confortabil și părinților tăi atunci când în vizită. Te vor ajuta să nu deranjezi somnul membrilor familiei tale dacă bebelușul tău se trezește în mijloc de noapte pentru că acest lucru nu este neobișnuit când apare în casa un nou-născut. Camera suplimentară va oferi un loc mai retras celor ce vor sa se odihnească în weekend.
Si acordati atentie locației dormitoarelor. În casele cu un etaj sau doua se pot amenaja dormitoarele la nivelurile superioare.
Cu toate acestea, dacă copiii dvs. cresc, poate fi necesar să îmbunătățiți și zonele dormitoarelor pentru că aceștia încearcă întotdeauna să joace cu ceva și asta îi poate deranja pe ceilalți.
Baia – punctul principal al amenajării pentru o casa noua
În cel mai bun proiect modern al casei un aspect foarte important îl ocupa baia sau băile, după caz. Așadar, dacă luam în calcul amenajarea casei cu un număr adecvat de băi vom asigura un trai confortabil pentru toți cei ce locuiesc în casa sau pentru cei care vin în vizita. Și casa dvs. ar trebui să aibă o baie pentru fiecare două dormitoare. Nu este o regulă generală, dar ajută la o viață mai ușoară.
Cu toate acestea, dacă noul dvs. proiect de casă are o baie lângă zona de living, este o idee bună pentru ca o pot folosi și oaspeții. Și ar trebui să fie amplasata la parter. Sunt și situații în care fiecare membru al familie are cate o baie, lucru ce le permite sa se pregătească în același timp al zilei fără sa se deranjeze unul pe celalalt.
Alegeți un zone spațioase
Cele mai multe proiecte pentru o casa noua au zone spațioase. Pentru că sunt potrivite pentru casele care au copii mici. Și, în zonele spațioase, copiii se pot juca atunci când pregătiți prânzul. Și copiii mai mari își pot face temele pe insula din bucătărie. Spatiile deschise pot a reuni familia.
O altă modalitate de a obține locuri spațioase este aceea de a construi o casa noua prevazuta cu o curte deschisa în spate casei. Pentru că, atunci când copiii cresc, se pot juca în afara casei.
Integrați spălătoria în proiectul pentru o casa noua.
Nu terminați niciodată spălarea hainelor când aveți copii ? Deci, ca răspuns, proiectați o spălătorie interioară. Într-o casa cu două etaje, o spălătorie la parter va fi o alegere simpla și utila.
Un loc foarte indicat pentru spălătorie ar fi în apropierea bucătăriei. Se poate instala și la etaj dacă aici se găsește o terasa pe care se pot pune rufele la uscat după ce sunt spălate.
O altă varianta este ca spălătoria se fie amplasată în zona garajului, dacă doriți să economisiți spațiul din interiorul casei. Asigurați-vă că aveți spațiu pentru a vă parca vehiculele și bicicletele pentru copii în garaj.
Asigurați-vă că aveți spațiu de depozitare adecvat
Trebuie sa aveți un spațiu suficient de depozitare în fiecare camera mai cu seama dacă aveți copii mici.
După cum știți, bucătăria este cea mai importantă zonă a casei. Deci, asigurați-vă că aveți suficient spațiu pentru toate obiectele din bucătărie.
Camera de joacă în proiectul pentru o casa noua
Te-ai gândit la jucăriile și alte accesorii ale copilului tău? Dacă aveți un loc specific, puteți să vă păstrați curățenia și să vă țineți casa curata. Deci, puteți economisi timp. Și nu uitați să păstrați o ușă la camera de joacă. Pentru că poți închide ușa când camera este dezordonată. Cu toate acestea, camera biroului, căminul sau subsolul poate fi folosite ca o cameră de joacă.
Gândește-te la spațiul tău exterior
Când vă gândiți la aspectul casei dvs., nu uitați de elementele exterioare ale casei. Este mai bine dacă aveți o casă de joacă sau loc pentru balansoar ori leagăn pentru copii. Familiile care practica fotbalul (sau alte activități asemănătoare) au nevoie de o curte care să se înconjoare cu un gard ceva mai înalt. Cu toate acestea, cerințele de exterior pot fi diferite în funcție de nevoile dvs. însă un asemenea spațiu se poate dovedi foarte reconfortant.
Accesul la utilitati: apa, electricitate si canalizare
Daca nu avem acces la rețelele publice locale (fie nu exista sau locul de racordare este prea departe si implica costuri mari de conectare) apar cheltuieli in plus dar se pot rezolva usor:
- Apa- Se poate executa un put forat si in baza unei analize a apei (care este indicata dupa aproximativ 1 luna de la darea in folosinta a putului) se poate alege un sistem de filtrare a apei. Pentru a uda gradina, spala masina sau alte activitati ce nu necesita consum de apa potabila puteti aduna apa de ploaie intr-un rezervor si sa o folositi de cate ori este nevoie.
- In cazul electricități se pot utilizare panouri solare.
- Daca nu este posibila conectarea la reteaua de canalizare a localitatii exista urmatoarele variante: fose septice sau statii de epurare
Cum se reconfigurează aspectul casei?

Aceasta nu este o poveste ușoară. Dacă aveți casa ceva mai veche, în prezent, aceasta nu mai poate poate raspunde nevoilor ce la aveti la acest moment. Pentru că omul își crește nevoile odată cu vremurile. Dar reconfigurarea planurilor casei nu este o lucrare ușoară. Poate implica foarte multă muncă. Cu toate acestea, iată câțiva pași care vor ajuta la remodelarea aspectului casei.
Rearanjați spațiul modificand pereții existenți
Aceasta este o modalitate ușoară de a remedia un aspect prost sau învechit al casei. Camerele mari pot fi împărțite în două camere, iar camerele mici pot fi combinate ca o singură cameră. Pentru că, uneori, o schimbare de câțiva centimetri se va resimți ca o mare schimbare.
Un living foarte mare poate să nu fie foarte important pentru tine. Și îndepărtarea unui perete mic poate îmbunătăți iluminarea din bucătărie, sufragerie sau dormitor. Deci, ca rezultat, va oferi spațiu suplimentar fără a adauga camere noi.
Adăugați un mic perete și creați lângă bucătărie o zona suplimentara de odihna unde sa va relaxați după o zi încărcată.
Verificați circulația în casa dvs.
Circulația înseamnă modul în care membrii familiei se mișcă prin spațiul casei. Deci , camerele pot fi reconfigurate pentru a ușura desfășurarea circulației și a anumitor activități.
Și trasați liniile de circulație pentru modul în care membrii familiei circula prin casa. Utilizați liniile groase pentru a evidenția cele mai frecventate căi. După analizarea liniilor de circulație puteți gestiona spațiile interioare care nu sunt utilizate des sau foarte rar pentru circulație.
Mutați scara
Locul incorect al scării ce duce la etaj poate fi o greșeală din planul inițial. Sau locul unde este acum nu mai corespunde necesitaților de la momentul inițial.. Spre exemplu, a apărut un nou-născut în familie și accesul pe acesta scara către doritorul copilului este prea lung.
Incalzire in pardoseala
Scapă de radiatoarele tradiționale și a treci la incalzirea prin pardoseala. Se eliberează spațiul de perete și veți avea mult mai multe posibiltăți de a aranja mobilierul în camera . Trebuie considerată o alternativă care creează un design mai plăcut și creează spațiu.
Si nu numai….
Este economica
- Comparativ cu sistemele clasice, funcţionează la temperaturi scăzute ale agentului termic generând economii substanţiale de până la 30% din factura la încălzire.
- Lucrând la temperaturi scăzute (între 35 C – 45 C) sistemul face echipă bună cu instalaţiile care folosesc sursele de energie alternative: pompe de căldură, panouri solare etc.
- Sistemul de încălzire prin pardoseală, dimensionat corect, poate acoperi întreg necesarul termic cu costuri reduse de energie.
Este sănătoasă
- Datorită variaţiilor mici de temperatură, încălzirea prin pardoseală produce o deplasare scăzută a aerului din încăpere şi astfel mai puţin praf în suspensie şi un risc scăzut de alergii.
- Pardoseala din zonele umede – baie, bucătărie – se va usca mai rapid, reducând riscul apariției ciupercilor şi a mucegaiului.
- Nu usucă aerul din încăpere.
Este confortabila:
- În cazul sistemului de încălzire în pardoseală avem variații mici de temperatură pe verticala camerei, căldura fiind disponibilă acolo unde este necesar.
- Într-un astfel de sistem întreaga pardoseală a încăperii se transformă într-un radiator care încălzește uniform aerul din încăpere pornind de la nivelul inferior, eliminând astfel senzația de disconfort pe care o provoacă o pardoseală rece.
Este fiabila
- Este sigur şi nu solicită operaţii de întreţinere.
- Durata de viaţă estimată a tubului Pex / PE-RT este comparabilă cu cea a clădirii, de circa 50 ani.
Este simpla
- Proiectate corect, sistemele de încălzire prin pardoseală pot fi instalate practic sub orice tip de finisaj al pardoselii (gresie, plăci ceramice, parchet etc).
- Nu ocupă spațiul camerei, oferindu-vă libertate deplină în amenajarea interiorului și instalarea mobilierului.
- Sistemul poate fi instalat în toată locuința sau doar în anumite încăperi.
Spațiul de depozitare
Spațiul de depozitare combinat este cea mai bună alegere pentru aspectul nou al casei.
Unii oameni spun că vor iluminare deschisă și spațiu fără aglomerații pentru amenajarea casei lor. Depozitarea combinată este cea mai bună opțiune pentru o experiență de viață fără aglomerație. Pentru că depozitarea este cel mai important lucru din casă.
Deci, trebuie să vă gândiți la necesitățile dvs. înainte de a proiecta spațiul de depozitare.
- Ce trebuie să stochezi? Pot fi pantofi, haine sau orice altceva.
- Ce dimensiuni aveți nevoie?
- Frecvența utilizării spațiului și locul ales.
- Va trebui să-l mărești acest spațiu?
Puteți utiliza conceptul „5S” pentru a vă gestiona spațiul de stocare. Și încercați să vă faceți depozitul cu spațiu adecvat si pentru obiectivele viitoare.
Apreciați spațiul casei dvs.
Spațiul considerat anterior secundar poate fi reproiectat pentru a îmbunătăți în mod semnificativ spațiul de locuit și designul general al casei. Așadar, orientati-va atenția asupra spațiului mort și a fiecărui colț ciudat al amenajării casei dvs. în etapa de proiectare.
Și, de asemenea, puteți utiliza spații mari ale casei dvs. pentru zone utile, cum ar fi părți din locurile de locuit.
În cele din urmă, în timpul procesului de proiectare a amenajării casei, trebuie să vă gândiți la locația casei dvs. în acel loc. Deoarece dormitoarele dvs., zone de locuit, curtea din spate cea din față pot depinde de locația dvs. în teren . Cu toate acestea, arhitectul dvs. ar trebui sa știe bine, cum ar trebui să fie proiectat în funcție de terenul dvs.